Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předvánoční setkání

18. 12. 2019

Slavnostní předvánoční setkání občanů Úročnice

V sobotu 14. prosince 2019 se v místní knihovně uskutečnilo od 17:00 hod předvánoční setkání občanů Úročnice a to věkem "starší a pokročilí". Akci pod patronací místního osadního výboru připravily a zrealizovaly opět dvě místní maminky na mateřské a to již osvědčená dvojice - Lucka Kendricková a Martina Burdová Dušánková.

lam.jpg

Na akci byli občané pozváni nápaditou pozvánkou, kterou jsme obdrželi do poštovních schránek.

    pozvanka.jpg     pozvankavnitrek.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

V pozvánce byli občané vyzváni, aby se předem na akci přihlásili. Což provedlo celkem 17 úročenských občanů. Na zúčastněné čekaly v knihovně tři slavnostně prostřené stoly a to včetně ozdobené papírové ruličky s vánočním  menu, kde bylo sepsáno vše, co se bude podávat či co si lze objednat k pití.

pripravenestoly.jpg    menurozbal.jpg    

U stolů bylo připraveno celkem 18 míst, i když se přihlásilo 17 občanů.

2a3stul.jpg  prvnistul.jpg

A to se nakonec hodilo, protože se dostavil do knihovny opožděně jeden občan, který šel vrátit zapůjčenou knihu: A tak byl přítomnými "ukecán", aby zůstal. Což se stalo. Takže nás ve výsledku bylo celkem 18.

Po  úvodním přípitku, kdy se podávalo portské, všichni obdrželi smažený vepřový řízek a klasický bramborový salát. Každý si mohl nandat dle chuti.

rizky.jpg       rizkyasalat.jpg

O toto jídlo nepřišel ani dodatečně příchozivší. A jak je z následující fotky vidět, velmi mu chutnalo

esals.jpg

Během celého podvečera a pak i večera se u všech stolů bohatě diskutovalo a vzpomínalo. Na zpestření nálady byly podávány i různé sladkosti  a nápoje. O všechny přítomné bylo průběžně skvěle postaráno.

vzornaobsluha.jpg

Sladkostí bylo připraveno v zázemí dostatečné množství, takže nic nechybělo.

zazemi.jpg

Kdo chtěl, mohl dostat i výtečný domácí vaječný likér. Při odchodu všichni přítomní dostali tašku se svazečkem jmelí a dalšími drobnostmi.

Závěrem lze konstatovat, že akce byla skvěle připravena a podle vyjádření přítomných se  i parádně vydařila. Takže oběma pořadatelkám patří veliké díky!!!!!!!!

 

                                                                                                 Zpracoval: Velč